Zo versterk je werkervaring in je CV.

In je CV omschrijf je kort en bondig welke verantwoordelijkheden je tijdens welke functie hebt gehad, eventueel aangevuld met resultaten je hebt bereikt.

Het is belangrijk om dit zo concreet mogelijk te doen. Op deze manier ziet de lezer in één oogopslag wat jouw werk precies inhield en wat de omvang van dit werk was.  Naast dat de lezer wil constateren waarvoor jij nu ingezet wil èn kan worden, wil diegene ook uit de omschreven werkervaring opmaken in hoeverre je capabel bent. Om die reden is het ook verstandig om de omschreven ervaring te laten aansluiten bij de desbetreffende sollicitatie. Wanneer een werkgever uit veel kandidaten kan kiezen, moet immers snel inzichtelijk worden wat jou nu zo geschikt maakt. Je woordkeuze is hierdoor essentieel. Met de woorden die je kiest, beïnvloed je de beeldvorming die ontstaat tijdens het lezen van je CV. Dat is natuurlijk helemaal niet nieuw. Maar in welke mate voldoet jouw CV hieraan? Welke werkwoorden gebruik jij in je CV? Maak je hiermee concreet welke ervaring je een nieuwe werkgever te bieden hebt? En leg je de nadruk op datgene waar je goed in bent en waarvoor jij je in de toekomst ook graag inzet?

Kortom; door in de omschrijving van je werkervaring actieve en daadkrachtige werkwoorden te gebruiken, zorg je ervoor dat deze werkervaring versterkt wordt. Hiermee kan je interesse wekken en de lezer motiveren om verder te lezen. Dit zijn 40 voorbeelden die dit effect hebben:

 1. bereikt
 2. behaald
 3. versneld
 4. gesloten
 5. ontworpen
 6. bezuinigd
 7. geïmplementeerd
 8. onderzocht
 9. geïntegreerd
 10. vernieuwd
 11. gemeten
 12. onderhandeld
 13. uitgevoerd
 14. verkocht
 15. gepresenteerd
 16. gedefinieerd
 17. geplaatst
 18. geïnstalleerd
 19. gebudgetteerd
 20. hersteld
 21. geleerd
 22. verdubbeld
 23. gepromoot
 24. geleid
 25. aangestuurd
 26. begeleid
 27. geformuleerd
 28. gedetecteerd
 29. uitgezocht
 30. geopend
 31. gefinancierd
 32. ondersteund
 33. georganiseerd
 34. gepland
 35. vervuld
 36. gecompleteerd
 37. afgehandeld
 38. gepubliceerd
 39. getest
 40. geproduceerd

Uiteraard geldt dit ook voor de werkervaring die je in je LinkedIn profiel verwoord. En wees je er in dat geval ook bewust van dat er online anders wordt gelezen dan offline. In je LinkedIn profiel is het nog belangrijker om kort en bondig te zijn en voor een helder overzicht te zorgen.

2 gedachten over “Zo versterk je werkervaring in je CV.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s